menu

Paleis Het Loo

Apeldoorn 200 personen Paleis, Natuur, Exclusief

Verras uw gasten met een koninklijke ontvangst op een unieke locatie! Paleis Het Loo, gelegen aan de rand van Apeldoorn én de Veluwe, heeft de ruimte voor uw bijeenkomst, presentatie, borrel, diner of event. Het eigen horecateam staat klaar om uw gasten te verwennen met heerlijke lekkernijen uit de paleiskeuken.

Stallenplein en tuinen
Het Stallencomplex, begin 1900 gebouwd in opdracht van Koningin Wilhelmina, biedt een historisch decor voor zowel kleine als grote bijeenkomsten. Een indrukwekkend concert of zakelijke presentatie onder de Aanspanplaats bijvoorbeeld, waarbij een groot gezelschap elkaar gemakkelijk de ruimte geeft. Een vergadering, brainstormsessie of livestream in de museale Tuigenkamer, waar de zadels en tuigen uit vervlogen tijden nog aan de muren hangen. Of uw feestelijke ontvangst in de vernieuwde Prins Hendrik Garage op het Stallenplein. Tal van mogelijkheden om uw gasten royaal te ontvangen!

De tuinen van Paleis Het Loo met fonteinen, parterres, Colonnades en de Klosbaan vormen de ideale locatie voor een sprankelend event. Ontvang uw gasten als een Stadhouder voor een borrel onder de Colonnades met uitzicht over de tuinen en het paleis. Of neem het gezelschap mee -hogerop- voor een uniek uitzicht vanaf het paleis dak.

Historie en verhalen
Een koninklijk paleis, gebouwd als zomerresidentie in de 17e eeuw en in meerdere fases uitgebreid, aangepast en vernieuwd. Barokke tuinen, aangelegd met oog voor de zichtlijnen en voorzien van de prachtige Koningssprong – de inspiratiebron voor de fontein in de tuinen van Versailles.

De Oranjes en hun liefde voor dieren, het verdwenen rechter hoekpaviljoen van het Stallencomplex, de collectie koninklijke rijtuigen in de koetshuizen; de verhalen zijn eindeloos. Conservatoren en gidsen vertellen uw gasten er graag over tijdens een lezing of rondleiding als onderdeel van uw ontvangst.

Laat uw gegevens achter. Dan nemen wij contact met u op.