menu

Paleis Het Loo

Apeldoorn 100 Exclusief, Royaal

PALEIS HET LOO

Paleis Het Loo is t/m 26 september 2021 BuitenGewoon Open met de stallen en tuinen. Bezoek een vorstelijke onderkomen van de paarden in de stallen, vlakbij de koetshuizen met rijtuigen, auto’s en sledes. En loop verder naar de symmetrische paleistuin waar vroeger werd geflaneerd en waar je de fonteinen, exotische bloemen en planten kan bewonderen. Dit rijke en royale ‘buiten’ is nog steeds te zien op Paleis Het Loo.

Tot en met september staat er in de paleistuinen en op het Stallenplein een scala aan activiteiten voor jong en oud op het programma. Tijdens de weekenden is er vaak iets extra’s te doen en er zijn veel mooie evenementen gepland voor komend seizoen. Maak jouw dagje uit compleet met een bezoek aan restaurant Prins Hendrik Garage. Op paleishetloo.nl staat alle actuele informatie over openingstijden en activiteiten.

 

Zomer op Paleis Het Loo

In de zomervakantie is er voor kinderen elke dag iets bijzonders te doen. Er zijn Prinsen- & Prinsessendagen op dinsdag, woensdag en donderdag. Ook al is het jaar een beetje anders dan anders, nog steeds zijn er weer veel leuke shows en activiteiten. Van vrijdag tot en met maandag organiseren we de Zomerdagen. Een actief uitje voor het hele gezin. Volg de speurroute door de tuinen en sluit aan bij de Verhalenpodia met allerlei leuke weetjes. Neem ook je picknick(kleed) mee en zoek een heerlijk plekje in het gras!

 

Prinsen- & Prinsessendagen: di, woe en do van 20 juli t/m 19 augustus

Ze zijn er weer! Ook deze zomer staat in het teken van prinsen en prinsessen. Trek jouw mooiste jurk of prinsenpak weer aan en kom op dinsdag, woensdag of donderdag naar Paleis Het Loo. Het programma is aangepast aan de corona-maatregelen. Er blijft een heleboel te zien en er is veel om zelf te doen. Spelletjes, theater, een goodiebag om te knutselen, op de foto, dansen en zingen… het kan weer allemaal tijdens de Prinsen- & Prinsessendagen op Paleis Het Loo.

 

Zomerdagen: vrij t/m ma van 1 juli t/m 29 aug

Zomerdagen op Paleis Het Loo van vrijdag t/m maandag. Extra leuk, voor jong en oud én op royale afstand. Op twee plekken staan vertelpodia. Op het Stallenplein vertellen we alles over paarden, rijtuigen, auto’s en het bijzondere gebouw. In de tuinen hoor je verhalen over hoe Willem III en Mary met hun gasten door de tuin flaneerden en zelfs spelletjes deden, welke bijzondere beelden en fonteinen in de tuin staan en hoeveel werk het is om de tuin zo mooi te houden. Kinderen speuren er ondertussen op los met de speurroute door de tuin. Leg jullie Zomerdag vast op een fotogenieke manier bij een van de gouden schilderijlijsten met koninklijke achtergrond. Dat is ‘Ontspannen op royale afstand’ met een zomers tintje! Voor jong en wat ouder een echte aanrader. Leuke weetjes en mooie verhalen! En er zijn nog veel meer leuke doe-activiteiten.

 

Nederlandse Gebarentaal

Paleis Het Loo is een plek voor iedereen. Daarom worden diverse activiteiten getolkt in Nederlandse Gebarentaal. Voor de Prinsen- & Prinsessendagen worden op drie donderdagen (5, 12 en 19 augustus) meerdere keren per dag de voorstellingen getolkt in Nederlandse Gebarentaal. En elke laatste zaterdag van de maand worden de Vertelpodia getolkt in de tuinen en op het Stallenplein. Het is niet nodig om apart te reserveren voor de tolk. Een e-ticket voor de betreffende dag is voldoende.Paleis Het Loo is buitengewoon open en je kunt er royaal ontspannen. Zij hebben maatregelen getroffen volgens de richtlijnen van het RIVM. Deze zijn hier terug te vinden.

Voor een digitale rondleiding kun je hier terecht.

Wil je meer informatie of een bijeenkomst plannen bij Paleis Het Loo. Neem dan contact met ons op dan helpen we je graag verder.