menu

Grote Kerk Apeldoorn

Apeldoorn 1.200 Historisch, Klassiek

Aan de statige Loolaan met aan weerszijden prachtige bomen en panden, bevindt zich tussen het centrum en Paleis Het Loo de schitterende Grote Kerk. 

Dit monumentale gebouw uit 1892, in neorenaissance stijl gebouwd, heeft een toren van 62 meter hoog, die u kunt beklimmen en een adembenemend uitzicht over Apeldoorn met zich meebrengt.
De eerste steen is door de tienjarige prinses Wilhelmina gelegd en ook de eerste eredienst op 25 september 1892 werd door Wilhelmina en haar moeder, koningin Emma, bijgewoond. Tot op de dag van vandaag wordt de Grote Kerk nog steeds door leden van de koninklijke familie bezocht.

Veelzijdige locatie
Het sfeervolle interieur van de Grote Kerk leent zich uitstekend voor ontvangsten en evenementen op maat, van intiem tot grootschalig, van twee tot 1.200 genodigden.

Vanwege het ontbreken van pilaren is er vanaf alle zitplaatsen een uitstekend zicht op het middenschip (podium) van de kerk. Een schoolmusical, een business event, een concert of een rondleiding; het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

De uitstekende akoestiek is bij menig event van belang, evenals de optie tot catering. Naast de kerkzaal heeft de Grote Kerk diverse andere zalen ter beschikking voor de vergaderingen, bijeenkomsten, lezingen en overige activiteiten; sommige zalen zijn voorzien van eigen buffet. Er is voldoende parkeergelegenheid naast de kerk.

Heeft u interesse? Maak dan een afspraak met ons en wij staan u graag te woord om uw persoonlijke wensen te bespreken.

Laat uw gegevens achter. Dan nemen wij contact met u op.