menu

Bike Experience Day bij Omnisport Apeldoorn

Apeldoorn 100 Uniek, Activiteit
Het binnenterrein van Omnisport Apeldoorn was in september door Politie Eenheid Oost Nederland opgetuigd als testdag voor gewone en elektrische fietsen van diverse merken. Medewerkers van grote lokale bedrijven waren uitgenodigd om te komen kijken naar een mogelijke nieuwe fiets van de zaak.

Gangmaker van dit evenement was de Politie Eenheid Oost Nederland in Apeldoorn. “Om fietsen als zeer aantrekkelijk alternatief voor het voetlicht te brengen hebben wij de grote fiets informatiedag Bike Experience Day georganiseerd in Omnisport in Apeldoorn voor medewerkers van een grotere bedrijven en instellingen: Belastingdienst, Gelre ziekenhuizen, Gemeente Apeldoorn, Politie academie en Achmea,” aldus Witjes. Hij had een interessant en gevarieerd deelnemersveld op de mat gelegd: Sparta, Gazelle, Specialized, VANMOOF, Amslod, Victoria, Conway, Merida, QicQ (Stromer en Riese & Müller) en Multicycle waren van de partij, al dan niet met eigen medewerkers of met dealers. Daarnaast waren ook Friesland Lease, ANWB, Unigarant, Viets&Go, NieuwsFiets.nu en de Fietsersbond van de partij. “Vanuit onze organisatie wordt daarnaast ingezet op Fit en gezond, een actief programma wat zich richt op het verbeteren van gezondheid en vitaliteit van medewerkers. Ook zij waren deze dag aanwezig,” laat Witjes weten. Hans de Looij van de ANWB gaf een paar keer de ANWB Masterclass ‘Kies de e-bike die past’.

Waarom Apeldoorn?
Op de atletiekbaan rondom het terrein konden ze proefrijden op allerlei fietsen en van die mogelijkheid werd veelvuldig gebruik gemaakt. De exposanten waren zeer te spreken over de opzet en organisatie van de Bike Experience Day bij Omnisport Apeldoorn. 

"Afhankelijk van de ervaringen van deze dag kunnen vervolgdagen in het voorjaar van 2019 gepland worden. Er is binnen de Nationale Politie veel belangstelling voor deze aanpak," besluit Witjes.