menu

Start nieuwe meetingseizoen: boost je evenement!

Terwijl de meeste mensen in Nederland straks gaan genieten van een welverdiende zomervakantie, zitten de eventplanners met hun gedachten alweer bij het nieuwe meetingseizoen. In dit artikel geven we je praktische tips om het nieuwe seizoen vol inspiratie in te gaan. Wees creatief en boost je evenement!

1. Organiseer een brainstormsessie

Kom met je team bij elkaar en ga samen brainstormen over de invulling van jullie evenement. Sta jezelf toe om ‘out of the box’ te denken en denk hierbij niet direct aan het beschikbare budget. Een leuk idee is namelijk vaak op zowel dure als goedkopere manieren uit te voeren. Trap af met een icebreaker om iedereen los en vrolijk te krijgen, een brainstorm hoeft niet serieus te zijn! Lees hier onze tips om meer ideeën uit een brainstorm te halen.

2. Versterk de sociale beleving

Sociale elementen zullen je activiteitenprogramma versterken. Vaak zoeken mensen interactie met andere mensen om zo relevante connecties te maken. Zorg dat je bezoekers zich comfortabel voelen, dit kan door de inzet van een spel of bijvoorbeeld een stadswandeling of bijzonder diner. Experimenteer met verschillende programmaonderdelen en beoordeel welk aspect de beleving van je bezoekers versterkt. 

3. Zet social media effectief in

Door de inzet van social media kun je veel aandacht genereren voor je evenement.  Betrek je volgers voorafgaand aan je evenement bij de voorbereiden en deel bijvoorbeeld informatie over je sprekers. Zorg ook dat je tijdens het event actief bent op social media, aangezien je bezoekers dat zeer waarschijnlijk ook zijn. Deel foto’s van het evenement, informatie over je programma of nodig bijvoorbeeld bloggers uit. Vergeet na afloop van je evenement niet om je community warm te houden en actief kennis te blijven delen.

Hulp nodig bij het organiseren van je event? Neem contact met ons op we helpen je graag!