menu

Nationaal Warmte Congres 2023 in Apeldoorn

Vorige maand is op het Nationaal Warmte Congres op de Floriade in Almere bekend gemaakt dat Apeldoorn dit congres als stad gaat hosten in 2023! 
Op donderdag 12 oktober 2023 vindt de 16e editie plaats van het Nationaal Warmte Congres en Gemeente Apeldoorn is host in de locatie Theater & Congrescentrum Orpheus.

Op het Nationaal Warmte Congres komen jaarlijks alle stakeholders uit de warmtesector bij elkaar om stappen te zetten en de uitvoering van de warmtetransitie concreet te maken. 

Tijdens het congres wordt Apeldoorn in de spotlights gezet daar waar het gaat om verduurzamen, warmtebeleid en energietransitie. De komende jaren gaan we in Apeldoorn op een andere manier bestaande huizen, kantoren en bedrijven verwarmen. Van het aardgas naar duurzame warmte. Het betekent dat we op zoek gaan naar oplossingen die gebruikmaken van restwarmte uit bijvoorbeeld fabrieken, de warmte van de zon, de bodem of het oppervlaktewater, oftewel: oplossingen die geen CO2 uitstoot veroorzaken. Op deze manier is het duurzame energie, om de doelen van het Klimaatakkoord te halen, voor de generaties na ons en om ervoor te zorgen dat Apeldoorn een groene stad blijft.

‘Samen, toekomst en duurzame warmte’: dit zijn de kernwoorden die staan voor de Transitievisie Warmte, de aanpak van Apeldoorn.

Fijn dat we hier in Apeldoorn aan bij kunnen dragen!